EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI V VRTCU ŠKOFJA LOKA

Avto že dolgo ni več v modi, to zdaj vemo že vsi. Zato vsako leto med 16. in 22. septembrom pozovemo k spremembi potovalnih navad.

V vrtcu Škofja Loka se pridružujemo akciji Evropski teden mobilnosti, ki letos poteka pod sloganom »Trajnostno povezani«. Vsako leto nas je več za zdravo mobilnost.

Po posameznih oddelkih bomo organizirali raznovrstne tematske dejavnosti: program kolesarčki za najstarejše otroke našega vrtca; sprehode po varnih poteh v okolici vrtca; izlete skupin; spretnostne poligone varne vožnje s kolesi/poganjalci in ob uporabi varnostne čelade; otroci bodo beležili načine prihoda v vrtec (izdelava preprostih grafikonov z otroki v skupini); izpeljane bodo še druge oblike dejavnosti za spodbujanje varne mobilnosti in gibalnih dejavnosti otrok. Namen izvedbe dejavnosti je:

  • spodbujati k izbiranju človeku in okolju prijaznejših načinov mobilnosti;
  • pri otrocih razvijati celostno znanje o varnosti v prometu.

V preventivne vsebine za prometno varnost in trajnostne načine premikanja po našem mestu, bo vključenih skoraj 1000 otrok, v starosti med 1 in 7 let.

»14- dnevni izziv našega vrtca – trajnostni izziv prihoda na delo in otrok v vrtec«

V času od 19. 9. do 30. 9. 2022 motivirajmo drug drugega za trajnostne prihode otrok v vrtec (peš, s kolesom/skirojem, z uporabo javnega potniškega prometa in podobno). Veliko lahko naredimo že s tem, da svojega jeklenega konjička parkiramo na enem izmed bližnjih parkirišč v okolici enot vrtca in vsaj del poti prehodimo/prekolesarimo, ipd. V izziv smo vključeni tudi vsi zaposleni.

Potrudimo se in čim bolj pogosto izberimo aktiven način prihoda in odhoda v vrtec in iz službe. 

Ravnateljica Janja Bogataj in kolektiv Vrtca Škofja Loka

Skip to content