Eko vrtec

Naš vrtec – Eko vrtec

Vrtec Škofja Loka je s podpisom Eko listine v letu 2012 izpolnil vse zahteve za pridobitev certifikata in nosilca zelene zastave, ki jo podeli Evropsko združenje za okoljsko izobraževanje. Zelena zastava je za ustanovo viden certifikat za okoljsko varovanje, logotip eko vrtca pa lahko vrtec uporablja na svojih dokumentih in drugih tiskanih materialih..

Pridružili smo se veliki družini več kot 700 eko šol in vrtcev v Sloveniji, ki si prizadevamo udejanjiti vrednote trajnostnega razvoja. Pridobitev eko zastave in certifikata pomeni, da smo uspešno opravili vseh sedem korakov, ki jih nalaga metodologija projekta za pridobitev eko zastave. Certifikat moramo kot vrtec obnavljati vsako leto.

Ker se okoljsko opismenjevanje začne že zelo zgodaj, je skrb za varovanje okolja v našem vrtcu že dalj časa del vsakodnevnega kurikula. Problematika nas spodbuja, da na tem področju delujemo usklajeno, poglobljeno, inovativno ter da skupaj in vsak zase tudi kaj izboljšamo.

Vrtčevski vrtovi

Po vseh enotah našega vrtca imamo urejene vrtove. V njih skupaj z otroki sadimo raznovrstna zelišča, jagodičevje in zelenjavo. Skupaj z otroki vsako leto pripravimo načrt, kje bomo sadili in sejali ter nadalje spremljamo in opazujemo rast pridelkov.

Otrok sadi zelenjavo

Očiščevalna akcija – skrb za okolje

V Ekoprogramskem svetu Vrtca Škofja Loka, smo se odločili, da posebno pozornost namenimo ohranjanju čistega okolja oz. skrbi za okolje. V mesecu aprilu – ob dnevu zemlje, bomo pripravili očiščevalne akcije po enotah. Za otroke bomo pripravili bombažne rokavice za pobiranje odpadkov, dovolj vreč in pa zabavni program ob vrnitvi v vrtec.
Poleg očiščevalnih akcij, strokovne delavke otroke opozarjajo na pomembnost skrbi za okolje. Otroci so vključeni v grabljenje, kompostiranje, prekopavanje, sajenje in ohranjanje lesenih igralnih površin z barvanjem z zaščitno barvo.

Eko stojnica

Skip to content