Veter v laseh

Nacionalni športno-družbeni program Veter v laseh se pod sloganom »S športom proti zasvojenosti« odvija v številnih krajih po vsej Sloveniji že več kot dve desetletji. Namen programa je širiti ljubezen do športa ter predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa in najboljšo protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Ciljna skupina programa so otroci in mladostniki, saj se zdrav življenjski slog in dobre navade pričnejo oblikovati v otroštvu in se nadgrajujejo v obdobju mladostništva.

V okviru vseslovenske športno-družbene akcije in s pomočjo članic društva LAS, v mesecu septembru organiziramo celodnevni dogodek s številnimi športno-zabavnimi delavnicami.

Otroci naših starejših skupin se na ta poseben dan preizkusijo v igri hokeja, igri z barvnim padalom, spretnostnih igrah, igrah lovljenja, se urijo v ravnotežju in natančnosti, … Številne delavnice za otroke našega vrtca pripravimo v sodelovanju z lokalnimi društvi in prostovoljci: Društvom tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika, Društvom prijateljev mladine, Gasilskim društvom Škofja Loka, Športnim društvom Partizan, ipd.