Spoštovani starši,

obveščeni ste že, da s ponedeljkom, 1.6.2020 ponovno odpiramo vrtčevska vrata za vse otroke, ki bi želeli vstopiti v vrtec. Skupine otrok bodo vzpostavljene tako, kot so bile v začetku šolskega leta.

Ob ponovnem vstopu v vrtec naj otroci prinesejo Izjavo staršev, ki je v prilogi. Če ste izjavo podpisali že v prejšnjem tednu, je ni potrebno več izpolnjevati. Izjavo bo mogoče dobiti tudi ob prihodu otroka v vrtec. Brez podpisane izjave otroka ne moremo sprejeti.

V vrtec naj prihajajo samo ZDRAVI OTROCI. V primeru, da opazite, da bi se pri vašem otroku ali pri osebi, ki biva z otrokom v istem gospodinjstvu pojavili znaki/simptomi okužbe, naj otrok ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega zdravnika ali dežurno službo.

S strani NIJZ smo danes prejeli še dodatna navodila/priporočila s katerimi vas pred samim prihodom želimo seznaniti:

– prosimo, da si ob vstopu v vrtec redno razkužujete roke in upoštevate priporočila na vhodih;

– v kolikor je le mogoče, naj v vrtec vstopa samo EN STARŠ ;

– v kolikor je mogoče, starši upoštevajte razdaljo 1,5m, priporočena je uporaba maske; 

– otroci naj od doma NE PRINAŠ AJO igrač in knjig od doma;

- ninice in dude bomo shrani v vrtcu za čas počitka oz. ko jih bo otrok potreboval;

– do konca šolskega leta bo komunikacija z vzgojiteljico o počutju in bivanju otroka v vrtcu potekala po telefonu ali preko e – pošte;

- v kolikor bo najbolj mogoče, bodo dejavnosti izpeljane na prostem, zato vas vljudno prosimo za primerno obleko in obutev.

Pogumno gremo naprej in z veseljem v ponedeljek pričakujemo še preostale otroke Vrtca Š kofja Loka. Tisti otroci, ki bodo še ostali doma, bodo plačila vrtca oproščeni do 30.6. V tem primeru vas iskreno prosim, da otroka ODJAVITE iz sistema Vasco.

Iskreno se vam zahvaljujem za vso vašo dosedanjo podporo, razumevanje in sodelovanje ob upoštevanju vseh ukrepov.

Janja Bogataj, ravnateljica