V Vrtcu Š kofja Loka na različne načine spodbujamo gibanje predšolskih otrok. V letošnjem letu smo bili med desetimi vrtci v Sloveniji izbrani, da sodelujemo na »Lumpi tekovadbi« s priznanim tekaškim trenerjem Urbanom Praprotnikom.

V četrtek, 7. junija 2018 bomo za starše in otroke v starosti od 3 – 5 let pripravil tekaško delavnico s kratkim predavanjem o pomenu gibanja za razvoj in kako najmlajšim privzgojiti veselje do športa ter kakšen je pomen aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. Po vajah, ki jih bomo naredili skupaj z otroki bo sledila animacija za otroke in kratka zabava z Alenko Kolman. Vsi udeleženci bodo prejeli tudi knjižice s simpatičnimi namigi, kako lahko otroci in starši skupaj aktivno preživijo letošnje poletje.

Dogodek bo potekal v času od 17.30 do 19.00 ure, na parkirišču med enotama Najdihojca in Biba v Podlubniku.

Za udeležbo ne potrebujete drugega kot primerna in lahka športna oblačila, obutev ter podpisano soglasje, ker se bo dogodek fotografiral in snemal.

Sponzor Lumpi teka je Mercator, ki vsako leto podpira »Lumpi tek«, ki v mesecu oktobru poteka v okviru Ljubljanskega maratona.

Samo še nekaj dni pa nas loči od Teka 4 mostov v Š kofji Loki, tako, da ta dogodek že lahko štejemo kot del priprav na otroški tek, ki bo v soboto 16.6.2018 na Mestnem trgu v Š kofji Loki.

Podjetje Mercator bo tudi sponzor pogostitve po dogodku.

Vljudno vabljeni, prijetno in aktivno bo!