Turizem in vrtec

Turizem in vrtec je projekt, ki poteka v organizaciji  Turistične zveze Slovenije v sodelovanju s Skupnostjo vrtcev Slovenije. Letošnja rdeča nit projekta je Moj kraj moj “chef”.

Projekt, v katerem otroci dejavno sodelujejo in raziskujejo, vključuje priložnosti za izobraževanje na področju zdravega in sonaravnega bivanja ter trajnostnega razvoja gastronomije. Krepi nacionalno promocijo kulinarike in gastronomije ter ustvarja sinergijo z lokalnimi okolji oziroma kulturami.

Namenjen je otrokom, ki so stari tri leta in več. Sodelujejo lahko posamezni oddelki vrtca, glede na LDN oddelka. Oddelki, ki sodelujejo bodo v letošnjem šolskem letu raziskovali tipične jedi, in pijače, ki so tradicija našega kraja. Mogoče bodo kje poiskali znanega »chefa« oziroma kuharskega mojstra, za katerega je znano, da določeno lokalno jed pripravi na še posebej slasten način, ali pa je znan po kakšnem drugem presežku. Ključnega pomena je, da se pri pripravi lokalne jedi, napitka ali takšnega ali drugačnega kulinaričnega spominka uporabi lokalne sestavine.

Velikost fonta