Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada RS sprejela Odlok, s katerim se z dnem 12.4.2021 ponovno odpirajo vrata za vse vrtčevske otroke. V vseh naših enotah vrtca bomo poslovali tako kot pred 1.4.2021, kar pomeni, da bomo imeli enak odpiralni čas – delo v “mehurčkih”, ter upoštevali vsa dosedanja NIJZ priporočila.

Veseli smo, da se bomo ponovno lahko srečali z vsemi otroki in veselimo se sodelovanja tudi z vami, spoštovani starši. Pedagoški proces bomo izvajali v vrtcu in kolikor bo le mogoče tudi zunaj, zato vas prosimo za primerno obleko in obutev vaših otrok. V primeru kakršnih koli težav, dilem in stisk, smo vam vedno na voljo in pripravljeni, da vam priskočimo na pomoč.

Vaših otrok NI potrebno prijavljati v sistem Web vrtec, ODJAVITE jih le v primeru načrtovane odsotnosti.

Želimo vam, da preživite lep konec tedna, ter, da se v mesecu aprilu pridružite naši skupni akciji trajnostne mobilnosti in se v vrtec z otrokom odpravite peš, ali pa skupaj prehodite vsaj del poti. Pot je lahko zabavna in sproščujoča. Otroci, ki se gibljejo so bolj uspešni, s hojo in kolesarjenjem pa zmanjšujemo pritisk prometa v okolici vrtca, izboljšujemo prometno varnost otrok in manj onesnažujemo okolje. In nenazadnje, samostojen otrok je ponos vsakega starša.

Način prihoda otrok v vrtec je v veliki meri odvisen od vas, staršev, zato vas prosimo, da čim bolj pogosto izberete aktiven način prihoda in odhoda domov. 

Strokovni delavci vrtca se bomo potrudili, da bomo primeren vzgled tej pobudi.

Srečno, se vidimo v ponedeljek, 12.4.2021.

Janja Bogataj, ravnateljica