Spoštovani starši,

V skladu z včerajšnjo okrožnico MIZŠ  smo bili ravnatelji in ravnateljice vrtcev obveščeni, da vrtci, ki se nahajamo v “rdečih” regijah nadaljujejo z izvajanjem dejavnosti v polnem obsegu, ob upoštevanju preventivnih zaščitnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Iz okrožnice je mogoče razbrati tudi to, da bodo v nadaljevanju plačila oproščeni samo starši katerih otroci ne bodo obiskovali vrtca in so v tako imenovanih “črnih” regijah.

Žal nam je, da je prišlo do takšne odločitve s strani Vlade RS, ker smo kljub vsemu upali, da se bo napoved iz okrožnice, ki smo jo ravnatelji prejeli 20.1.2021 uresničile in da bo v PKP – 8 enoznačno zapisana določba, ki bi omogočala, da bodo starši otrok v času epidemije, ki otrok ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila vrtca.

Resorno ministrstvo smo že pozvali k ponovni proučitvi te problematike in upamo, da bo premislek uspel. Iz različnih virov sem izvedela, da bodo vloženi amandmaji na PKP – 8 in verjamem, da bo v duhu preprečevanja epidemije tako tudi določeno.

Starši, ki kljub vsemu otrok v ponedeljek iz kakršnih koli razlogov ne boste pripeljali v vrtec, vas prosim, da jih ODJAVITE, za vse ostale je postopek enak kot pred epidemijo, ker vrtci poslujemo v polnem obsegu. ODJAVA otroka je potrebna zaradi naročila prehrane in zagotovitve ustreznega števila kadra.

Vrtec je odprt od 6.00 do 16. ure.

Lepo vas pozdravljam in vam želim lep in sproščujoč vikend,

Janja Bogataj, ravnateljica