Spoštovani starši,

Vlada RS je sprejela nov odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, s katerim se tudi v naši Gorenjski statistični regiji odpirajo vrtci v polnem delovanju. V skladu s 1. točko 1. člena odloka vrtci lahko začnemo dejavnost opravljati v polnem obsegu v torek, 26.1.2021.

Od torka, 26.1.2021 dalje bodo odprte vse enote našega vrtca, pri čemer bo povsod poslovni čas od 6.00 do 16.00 ure, razen v oddelku v Retečah, kjer je tudi sicer drugačen poslovni čas. Ker v tem trenutku še nimamo točne informacije na kakšen način bo potekalo testiranje zaposlenih, ki je predvideno za ponedeljek, 25.1., vas prosim, da za ta dan prijavite v vrtec samo tiste otroke, za katere ne boste mogli zagotoviti varstva drugače. Bodo pa s ponedeljkom v okviru “nujnega odprtja” poslovale vse enote, in bodo tja razporejeni otroci, ki jih boste prijavili v “nujno varstvo”.

V kolikor se boste odločili, da boste pripeljali vašega otroka v vrtec, vas prosim, da zaradi lažje organizacije PRIJAVITE svojega otroka v Web vrtec aplikacijo. Na ta način zbiramo prijave samo še ta teden, potem bomo prakticirali utečen sistem, kot ste ga bili vajeni pred delnim zaprtjem vrtcev.

Poslovni čas oddelka “mehurčka” bo oblikovan glede na potrebe staršev prisotnih otrok. Otroci bodo vključeni v matične oddelke in z njimi bodo strokovne delavke/delavci, ki jih otroci poznajo. V kolikor se je v tem vmesnem času zgodilo z otrokom kaj nepredvidenega (pojav bolezni, stiska,..), je zelo pomembno, da o tem obvestite strokovno delavko/delavca v oddelku. Zavedamo se, da bo pri marsikaterem otroku potrebno ponoviti postopek uvajanja v vrtec in tukaj boste starši zagotovo lahko v pomoč s pravimi informacijami.

Prosimo vas, da ste starši res ODGOVORNI in da v vrtec prihajate ZDRAVI. Naša prizadevanja in napori, da se odprejo vrtci in šole so bila res velika in zato je pomembno, da stopimo skupaj in odgovorno poskrbimo, da bo sistem delujoč in zdrav. Tudi mi v kolektivu se bomo potrudili, da bomo storili vse, da preprečimo možnost širjenja okužbe in se bomo hitro odzivali na vse spremembe in pojave.

Prosimo vas, da v vrtec pripeljete samo ZDRAVE otroke. Trditev, da otroci niso prenašalci, ne drži, tudi otroci so lahko prenašalci. Okužbo sicer prebolevajo v blažji obliki, podatkov o okužbah otrok pa ni, ker otrok običajno ne testirajo. Zato je tudi tukaj zelo pomembna vaša skrbna odgovornost, da dovolj zgodaj prepoznate morebitno obolenje ali slabo počutje pri vašem otroku.

Z odgovornim ravnanjem v delovnem procesu in prostem času bomo vsi skupaj lahko dokazali, da skupaj zmoremo in da bomo kos epidemiji.

Zelo se veselimo prihoda vaših otrok in verjamem, da jim bo v vrtčevskih prostorih lepo. Veselijo se jih tudi naši zaposleni in naš cilj je, da veselje traja.

Obveščena sem tudi, da se v PKP – 8 pripravlja tudi določilo, s katerim bo zapisano, da boste starši, ki otroka ne boste pripeljali v vrtec, plačila oproščeni. Predvidevam, da bo ta ukrep v veljavi do konca epidemije.

V upanju, da bomo nov začetek in nadaljevanje pedagoškega procesa izpeljali s čim manj težavami, vas lepo pozdravljam in vas prosim za skrbno prijavo otrok za ponedeljek, 25.1. – nujno varstvo in od 26.1. dalje za vse ostale otroke. Prijave zbiramo – do sobote, 23.1.2021 do 9.00 ure.

Od vaše prijave je odvisna naša organizacija in naročilo prehrane.

Lepo vas pozdravljam in se vam že v naprej zahvaljujem za vaše sodelovanje, podporo in pomoč.

Prisrčen pozdrav,

Janja Bogataj, ravnateljica