Spoštovani starši,

v ponedeljek 18.5.2020 bomo pod posebnimi pogoji ponovno odprli vrata Vrtca Š kofja Loka. Skladno z vašimi prijavami smo oblikovali skupine otrok, po priporočenem normativu s strani NIJZ.

Otroci v starosti od 1-3 let bodo v skupinah po 8 otrok, otroci v starosti od 3-6 let pa bodo v skupinah po 10 otrok. Uspelo nam je oblikovati take skupine, da nikjer ne bo presežen normativ in da bo z njimi vsaj ena delavka, ki jo otroci poznajo.

Potrudili se bomo, da bo vstop v vrtec za otroke in vas čim manj stresen in da se bodo otroci  v vrtcu počutili varno in sprejeti. Zato tudi vas prosimo, da spoštujete nekaj naših priporočil in priporočil s strani NIJZ, da bo delo lahko steklo v obojestransko zadovoljstvo:

– Ob prihodu v vrtec bo na vhodnih vratih nekaj navodil, za katera vas prosimo, da se jih dosledno držite.

– Vstop v vrtec je mogoč samo z zaščitno MASKO.

– Pred prihodom otroka v vrtec morate podpisati IZJAVO, da vaš otrok v zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z okuženim in tudi ni kazal znakov okužbe. Brez predhodno podpisane izjave vstop v vrtec NE BO mogoč.

Otroka naj v vrtec pripelje en starš, zaželeno je, da bi bila stalnost ene osebe ali vsaj osebe iz istega gospodinjstva.

V vrtcu se ne zadržujte, upoštevajte varnostno medosebno razdaljo in vstopajte le, ko se prepričate, da na hodniku, v garderobi ni preveč ljudi. Pomoč pri tem vam bodo v času prihoda in odhoda ponudile naše strokovne delavke, ki bodo skrbele za število prisotnih v skupnih prostorih. Prosimo vas, da spoštujete njihova  navodila in usmeritve.

Časa za pogovor z vzgojiteljicami ne bo veliko, boste pa lahko z njimi vzpostavili komunikacijo preko e – pošte, kjer boste vsak dan obveščeni o poteku dela v skupini in počutju vašega otroka.

Otroci bodo ninice in dude pustili v vrtcu in jih NE BODO nosili domov.

Za vse dietne obroke in ostale posebnosti otrok bo poskrbljeno.

– Otrok naj ob prihodu v vrtec prinese s seboj v vrečki tudi rezervna oblačila.

Otroci naj bodo oblečeni v preprosta, pralna oblačila, ki bodo omogočala veliko gibanja  na prostem.

– Otroci si bodo ob prihodu v vrtec v prisotnosti in pomoči strokovne delavke umili roke z vodo in milom. Razkužil pri otrocih NE BOMO uporabljali.

– Vsi se bomo trudili, da bomo dober zgled, saj vemo, da otroci odrasle radi posnemajo in se tako učijo različnih ravnanj.

Pri delu z otroki (delo v skupini) zaposleni NE BODO uporabljali mask. Maske bodo imeli, ko se bodo gibali po skupnih prostorih vrtca.

Prihod in odhod otroka v vrtec naj bo usklajen z vzgojiteljico v oddelku, saj bo njen delovni čas vezan na vašo potrebo po bivanju otroka v vrtcu.

V kolikor bo otrok kazal znake bolezni ali okužbe, vas bomo o tem obvestili in ste dolžni čim hitreje priti po njega. Čas do vašega prihoda bo preživel v izolaciji – v ločenem prostoru (skupaj s strokovno delavko), ki smo ga predvideli v vsaki enoti vrtca.

– Spremljajte otrokovo in vaše zdravstveno stanje in v primeru pojava znakov za okužbo SARS-COV-2 (povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka, driska) V VRTEC NE VSTOPAJTE!

Verjamem, da bomo s skupnimi močmi uspeli ustvariti dobro in ustvarjalno učno okolje, ki bo prijetno za otroke in vse nas odrasle, ki bomo v vrtcu.

Že v naprej se vam zahvaljujemo za sodelovanje in spoštovanje naših priporočil in usmeritev. Verjamem v to, da bo vse dobro in da ponovni začetek pomeni počasen vstop v način, kot smo ga bili vajeni pred tem.

Lepo vas pozdravljam in srečno v ponedeljek vsem, ki boste prišli v vrtec, vsem ostalim, ki pa ste lahko še uredili varstvo doma, pa ISKRENA HVALA za razumevanje in pomoč, da smo sploh lahko vzpostavili pogoje za ponovno odprtje vrtca.

Janja Bogataj, ravnateljica