Spoštovani starši,

letošnje poletje je bilo nekoliko drugačno, kot smo ga bili vajeni iz preteklih let. Kljub temu upamo, da ste skupaj z vašimi otroki preživeli nekaj dragocenih trenutkov in da ste se tudi sami odpočili in se naužili naravnih danosti, ki jih ponuja domače okolje.

V našem vrtcu smo v tem času pripravili vse potrebno, da bodo naša vrata ob začetku novega šolskega leta odprta za vseh 935 otrok. Z jutrišnjim dnem vstopa kar 240 novincev in potrudili se bomo, da bo prehod iz domačega okolja v vrtčevski prostor kar se da najbolj prijazen do otrok in staršev.

Letošnje uvajalno obdobje bo nekoliko drugačno, saj bomo sledili priporočilom NIJZ in upoštevali vse pomembne elemente za preprečevanje okužbe z novim koronavirusom. Zato vas, spoštovani starši prosimo, da v vrtec pripeljete samo zdrave otroke in da tudi vi ne vstopate v vrtec, če niste zdravi. Vsi skupaj, zaposleni in starši se bomo trudili, da bodo enote našega vrtca lahko odprte in da bodo lahko poslovale po predvidenem poslovalnem času.

S strani strokovnih delavk in delavcev ste bili predhodno že seznanjeni z načinom uvajanja otroka v vrtec. Prosimo vas, da se držite dogovorjenih terminov in upoštevate vse zaščitne ukrepe (uporaba maske, razkuževanje rok, zaščita za obuvala, …). Prosimo vas, da v vrtec vstopa samo en starš in da sami odgovorno poskrbite za fizično distanco na hodnikih oz. predelih vrtca, ki so ožji in bi ob morebitnem srečevanju lahko prišlo do tesnega stika.

Vsi, ki boste vstopili na novo oz. boste otroka pripeljali v vrtec po daljšem obdobju, s seboj prinesite IZPOLNJENO IZJAVO, da je vaš otrok zdrav in da v zadnjih 14 dneh ni imel znakov okužbe in tudi ni bil v stiku z okuženo osebo.

Prepričana sem, da bomo s skupnimi močmi in z eno veliko željo, da ohranimo zdravje nas vseh, storili vse kar je potrebno in da bo pedagoško delo v vrtcu lahko potekalo tako, kot smo ga optimistično načrtovali z zaposlenimi.

Veselimo se novega začetka, novih izzivov in seveda novih priložnosti. Zaposleni v Vrtcu Š kofja Loka smo pripravljeni tudi na novo situacijo v zvezi s COVID – 19 in bomo poskrbeli, da bo kljub nekaterim zaščitnim ukrepom otrokom v času vaše odsotnosti v vrtcu lepo.

Začetno obdobje bo morda nekoliko naporno za vas in vašega otroka. Ob medsebojnem zaupanju in spoštovanju nam bo uspelo zgraditi lep in pristen odnos. Skupaj se bomo veselili majhnih korakov, po katerih bo stopal vaš otrok in se podpirali takrat, ko bo naša medsebojna podpora potrebna.

Spoštovani starši, zaupajte nam in sebi, da boste 1. septembra vašega otroka oddali v varne roke strokovnih delavk in delavcev našega vrtca.

Vsi skupaj pa poskrbimo za zdravje in spoštujmo priporočila, s katerimi ste že seznanjeni in prepričana sem, da bo kmalu prišel čas, ko bomo tudi program vrtca in način sodelovanja s starši in družinami izvajali tako kot smo ga bili vajeni.

Srečno, zdravo in veselo v novo vrtčevsko leto,

Janja Bogataj, ravnateljica