»Prek radijske antene do igrive karantene«

V Vrtcu Škofja Loka vam želimo polepšati trenutke, zato smo se z Radio Sora dogovorili, da bomo preko radijskih valov pokukali tudi v vaše domove. Skupaj s strokovnimi delavkami in delavci vrtca smo oblikovali oddajo »Prek radijske antene do igrive karantene« ,ki bo na sporedu vsak dan, od ponedeljka do petka, ob 18.30, na Radiu Sora (91,3 MHz).

Želimo si, da vas za kratek čas razbremenimo in otrokom ponudimo stik z vrtcem. Tako bomo lahko skupaj kvalitetno preživeli nekaj prostega časa, na malce drugačen način. Javljali se bomo vsak iz domačega okolja, a v upanju, da pride drobec našega vrtca tudi v vaše domove.

Pripravljamo raznovrstne vsebine za otroke in starše in vas vabimo, da nam prisluhnete. Preko radijske antene vas bomo povabili v svet pravljic, pripovedi in glasbe. To bo potovanje v domišljijski svet, v sprostitveno dejavnost … Veseli bomo, če boste z nami uganili kakšno uganko, se igrali igro na daljavo, se razgibali preko gibalne zgodbe ali se sprostili preko vodene vizualizacije. Čas bo tudi za humorne zgodbe, vice, šaljive pesmice in rime. Skupaj bomo preverjali neverjetna dejstva in si postavili kakšen matematični izziv … Vsebina naših srečanj bo podobna tistim, kar običajno izvajamo in doživljamo z otroki v vrtcu. Tokrat bo to v skrajšani obliki in nekoliko drugače potekalo na daljavo.

Prepričani smo, da vam v naši družbi ne bo dolgočasno. Prek radijske antene bomo tu za vas.

Vljudno vabljeni k poslušanju, morda boste prepoznali tudi vašo vzgojiteljico, vzgojitelja.

Lepo vas pozdravljam in vam želim, da ostanete zdravi, igrivi in veseli.

Janja Bogataj, ravnateljica

DODATKI K RADIJSKI ODDAJI:

V naši prvi oddaji, ki je bila na sporedu v ponedeljek, 6. 4. 2020, ste poslušali pesmico, ki sta jo zapela Luka in Nika. Lahko se jo naučite tudi vi. Da bo lažje prilagamo slikopis.

V času od 13. 4. 2020 do 15. 4. 2020, ste ob poslušanju lahko aktivno sodelovali s pomočjo spodnjih dveh prilog. Vabimo k prepevanju!

Velikost fonta