Spoštovani starši,

pred nami je novo šolsko leto, z novimi izzivi in pričakovanji. Starši, ki že poznate naše delo, morda ne boste imeli hujše stiske ob ločitvi od otroka. Vsem tistim pa, ki vstopate k nam prvič, pa želimo, da bi bilo vam in vašemu otroku v našem okolju prijetno in da bi čim hitreje vzpostavili okolje zaupanja.

Trudili se bomo, da bomo z vami razvili dober odnos, ki bo potreben za uspešno sodelovanje. Zaupajte nam vaše stiske, strahove in dileme. Strokovne delavke in delavci v vrtcu imajo veliko znanja, izkušenj in razumevanja. Obdobje privajanja na vrtec, na dnevno rutino bo morda nekoliko drugačno kot je bilo doma in zaradi tega lahko nekoliko bolj stresno in naporno. Zaposleni v vrtcu bomo vložili vse napore, da bo proces stekel postopno in kar najbolj prijazno do otrok in do vas, spoštovani starši.

Nudili vam bomo podporo, da boste lažje vzpostavil okolje zaupanja, ki bo odpiralo prostor za naše medsebojno sodelovanje. V takem okolju se bo otrok hitreje počutil sprejetega, varnega in bo z zanimanjem sprejemal tudi nova znanja. Ko bodo začetne ali prehodne stiske minile, bo vrtec postal stimulativno učno okolje, kjer se bodo začela vzpostavljati prva prijateljstva.

Ob začetku novega šolskega leta in pomembnega obdobja v vašem življenju, vam želim, da bi vi in vaš otrok doživeli čim več lepih trenutkov v našem vrtcu. Igrajte se z nami in ostanite igrivi celo življenje. Le tako boste ohranili večno in pravo mladost.

Srečno in čudovito leto vam želim,

Janja Bogataj, ravnateljica